Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transport de peşte neautorizat

ro

28 Apr, 2012 10:58 891 Marime text

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat doi cetăţeni români care transportau cu o autoutilitară cantitatea de 100 kilograme de peşte fără a avea documente de provenienţă.

În data de 27.04.2012, în jurul orei 10.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat în zona de competenţă a P.P.F. Midia Năvodari pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care au oprit pentru control o autoutilitară marca Fiat Doblo, înmatriculată în Constanţa, în care se aflau I.N. de 47 ani şi S.A. de 43 ani, domiciliaţi în localitatea Corbu.

În interiorul autoturismului a fost descoperită cantitatea de 100 kg peşte din speciile scrumbie şi caras, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente de provenienţă.

 

Întreaga cantitate de peşte, în valoare de peste 500 lei, a fost ridicată şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

Pe numele persoanei în cauză au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fãrã documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii