Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transplant organe în România, un nou caz scandalos

ro

30 Nov, 2016 22:47 1562 Marime text
O femeie care aşteaptă de 13 ani să primească un rinichi sănătos prin transplant a primit o invitaţie la Congresul Naţional al Pacienţilor Transplantaţi, să povestească cum se simte cu un rinichi nou, informează România TV.

Gabriela Popa, o asigurată din judeţul Vaslui care este trecută de 13 ani pe lista de aşteptare pentru un rinichi sănătos, a fost protagonista unei experienţe ciudate. În 2010 a primit o invitaţie la Congresul Naţional al Pacienţilor Transplantaţi, în calitate de beneficiar al unui transplant renal, cu toate că nu a făcut o astfel de operaţie.

Potrivit adevarul.ro, în contextul declaraţiilor ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, potrivit cărora, în urma unui control la Agenţia Naţională de Transplant, a descoperit că nu există proceduri şi criterii clare de alocare a organelor către pacienţii care au nevoie de transplant, primarul din comuna vasluiană a relatat pe pagina personală de Facebook cazul unei asigurate din Şuletea care a trecut printr-o situaţie bizară.

Potrivit primarului, pacienta care face de mai mulţi ani dializă a primit invitaţie la Congresul Naţional al Transplantaţilor, „să povestească celor prezenţi cum se simte cu noul rinichi". Ciprian Tamaş mai notează pe Faceebok că după ce a aflat povestea asiguratei a făcut sesizare la Ministerul Sănătăţii.

„Vă daţi seama că cineva gen Arşinel sau Socaciu au furat locul acestei doamne şi au făcut transplantul pe actele dumneaei? Am trimis sesizare la Guvern, la Ministerul Sănătăţii, am vorbit şi cu Arafat, erau consternaţi şi miraţi! M-au rugat să nu mai fac valuri, că se va rezolva cât de curând! Ca atare, pacienta de la noi a fost chemată imediat la Cluj, unde i s-au mai recoltat o serie de analize!", a scris primarul pe pagina personală de Facebook.

Gabriela Popa se află din 2003 pe lista de aşteptare de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca.


Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii