Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transfugi din Sri Lanka şi Afghanistan, depistaţi pe apă, la Pardina

ro

03 Aug, 2015 11:05 1815 Marime text
 
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în zona localităţii de frontieră Pardina din judeţul Tulcea, cinci cetăţeni din Sri Lanka, doi din Afganistan şi o călăuză din Ucraina, care au trecut fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune, intenţionând să intre ilegal în ţara noastră.
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Pardina au desfăşurat o acţiune de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale, în urma căreia au identificat, azi-noapte, puţin înainte de ora 4.00, la intersecţia canalelor Stipoc şi Pantelei, opt persoane de sex masculin care nu îşi justificau prezenţa în zonă şi nu vorbeau limba română.
 
Grupul de persoane a fost condus pentru verificări la sediul Poliţiei de Frontieră Pardina, unde s-a stabilit faptul că cinci dintre bărbaţi sunt cetăţeni srilankezi, doi sunt afgani şi un altul ucrainean. Aceştia au declarat că, la adăpostul întunericului, au traversat fluviul Dunărea dinspre Ucraina, cu o ambarcaţiune, călăuza fiind cetăţeanul ucrainean, Oleg K., în vârstă de 50 de ani. Cetăţenii srilankezi şi afgani, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, au declarat că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen.
 
Poliţiştii de frontieră au început cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat” şi „trafic de migranţi”.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii