Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update Traian Băsescu vine mâine la Constanța

ro

13 Apr, 2014 21:02 2523 Marime text
Președintele român va urca mâine, după prânz, la bordul distrugătorului USS Donald Cook, a doua navă americană de război detașată de Pentagon în Marea Neagră pe fondul escaladării crizei ucrainene.

Distrugătorul american USS Donald Cook, al doilea vas militar american desfăşurat în Marea Neagră în contextul crizei din Ucraina, a sosit joi în apele Mării Negre.   

“Misiunea lui Donald Cook este de a asigura aliaţii NATO şi partenerii de la Marea Neagră asupra angajamentului Americii de a consolida şi îmbunătăţi interoperabilitatea în timp ce lucrează în direcţia obiectivelor comune din regiune”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Steve Warren.
   
Distrugătorul va lua de asemenea parte la exerciţii şi operaţiuni pentru a îmbunătăţi interoperabilitatea şi capacitatea de pregătire, potrivit lui Warren.
   
Nava a părăsit Norfolk, Virginia, pe 31 ianuarie, ca prima din cele patru distrugătoare americane din clasa Arleigh Burke echipate cu rachete ghidate pentru a fi staţionate la Rota, Spania.
   
Înainte de sosirea lui USS Donald Cook, USS Truxtun, un alt distrugător înarmat cu rachete ghidate, a efectuat runde de exerciţii în Marea Neagră.

Vizita președintelui Traian Băsescu va începe la ora 14.00, la terminalul de pasageri - Poarta 1, din Portul Constanța, cu vizitarea distrugătorului american "USS Donald Cook". Vizitarea navei va fi urmată de o declarație de presă.

Sursa: Evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii