Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu „Trebuie să-i transmitem lui Putin că țările NATO nu acceptă niciun pas înainte după evenimentele din Ucraina”

ro

05 Sep, 2014 12:14 957 Marime text
Traian Băsescu, aflat la summitul NATO a declarat, la postul BBC Four, că preocupările legate de Federația Rusă au reprezentat principalul motiv pentru care România a aprobat operațiunile unor avioane de luptă ale NATO pe teritoriul său, informează Agerpres.
 
Aflat la Newport (Marea Britanie), la summitul NATO, șeful statului român a spus că decizia, luată miercuri într-o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), „este parte a ideii noastre conform căreia flancul estic al NATO trebuie consolidat din punct de vedere militar pentru că țările noastre se află sub această presiune a Federației Ruse”, scrie Agerpres.

Șeful statului român a apreciat că nimeni nu vrea să împingă lucrurile până într-acolo încât să se ajungă la un nou război rece. "Este clar că, din cauza abordării ruse cu privire nu doar la Ucraina, pentru că să nu uităm că în jurul Mării Negre avem un număr mare de conflicte înghețate, (iar) toate aceste conflicte au un singur buton, altfel spus sunt controlate de la Moscova. Din acest motiv pentru noi este extrem de important să-i transmitem președintelui Putin un semnal clar că țările NATO nu acceptă niciun pas înainte după evenimentele din Ucraina și totodată țările NATO i-au cerut domnului Putin să respecte normele internaționale, integritatea teritorială a Ucrainei", a mai spus Traian Băsescu, potrivit Agerpres.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii