Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:21 21 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu „Pe 16 noiembrie, românii au avut voinţa mai puternică decât politicienii şi televiziunile”

ro

01 Dec, 2014 18:27 898 Marime text
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, în cadrul recepţiei de Ziua Naţională a României, că pe 16 noiembrie, românii au avut voinţa mai puternică decât politicienii şi televiziunile, şi că elitele nu vor rezista niciodată în fruntea naţiunii dacă nu vor fi măcar cu un pas înaintea acestora.

„Dacă privim la ziua de azi şi o comparăm cu evenimentele din istoria noastră, elitele politice trebuie să înţeleagă un lucru esenţial: niciodată nu vor rezista în fruntea naţiunii române dacă nu vor fi tot timpul măcar cu un pas înaintea evoluţiei poporului român”, a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat faptul că: „Azi politicienii trebuie să înţeleagă că românii vor în primul rând stat de drept, o justiţie în faţa căreia toţi să fie egali, vor sănătate asigurată tuturor, vor educaţie, vor autostrăzi. Politicienii care nu vor înţelege acest lucru, peste câţiva ani vor fi spulbearţi de acelaşi popor român”.

În încheierea discursului, preşedintele Traian Băsescu a ţinut să felicite în mod special autorităţile şi cetăţenii Reublicii Moldova pentru succesul alegerilor generale de ieri care au dat o nouă majoritate pro-europeană.

„Sărbătoarea naţională a tuturor românilor este cel mai bun moment pentru reînnoirea asigurărilor că România va susţine în continuare împlinirea aspiraţiilor de integrare europeană ale românilor de peste Prut, în timp ce unirea naţiunii române într-un singur stat românesc este un ideal de care nu am să mă dezic niciodată”, a conchis preşedintele Traian Băsescu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii