Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu, noi acuzaţii la adresa Gabrielei Vrânceanu Firea

ro

16 Mar, 2015 17:30 1243 Marime text
Fostul preşedinte Train Băsescu a afirmat cu câteva clipe în urmă, la ieşirea din sediul PMP, că senatorul Gabriela Vrânceanu Firea ar trebui să se "spovedească public" şi să spună câţi bani ar fi transferat din conturile societăţii Crescent în firme conduse de Dan Voiculescu, printre care şi Grivco. Băsescu spune că ar fi vorba de 400.000 de dolari şi 1,8 milioane de euro.

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, luni, că este cercetat în calitate de suspect în dosarul acuzațiilor făcute la adresa Gabrielei Firea. 
 
„Am primit o scrisoare prin care aflu că sunt suspect pentru că am făcut o declarație. Rog organele statului să se uite în Grivco să vadă câți bani au fost transferați de doamna Firea de la Crescent, în 2007-2011, când era administrator la o firmă din grupul Grivco. Dacă își aduce aminte să fi semnat împrumuturi de 400.000 de euro și 1.800.000 de dolari de la Crescent și a transferat din firma securității la o companie din grupul lui Voiculescu, să se spovedească public”, a declarat Băsescu.
 
Întrebat de unde are aceste informații, Traian Băsescu spune că a primit documente de la Elena Udrea, ce i-au fost livrate de ziaristul Oreste Teodorescu, în schimbul a 10.000 de euro. 
 
„A primit doamna Udrea un bilețel galben pe care scria 10.000 de euro, de la un ziarist Oreste. El îi ceruse Elenei Udrea aceși bani pentru a-i da aceste documente. Udrea mi le-a dat mie, eu le-am dat insituțiilor statului”, a mai spus fostul președinte.
 
Despre „bileţelul galben” şi documentele primite de la Oreste Teodorescu a vorbit şi Elena Udrea la începutul lunii februarie, într-o emisiune difuzată în exclusivitate de B1 TV. Udrea afirma, atunci, că Oreste Teodorescu i-a adus un dosar însoțit de un bilețel galben în care îi solicita câteva servicii în numele lui Dan Voiculescu. 
 
”Scrie așa: Profesorul 2, anexe justificative, 10.000. Domnul Oreste mi-a adus un dosar despre niște fapte din trustul Intact. Profesorul este Dan Voiculescu. Mi-a adus documente despre ce se întâmpla în trustul intact, despre niște jurnaliști cu bani ce ieșeau de acolo și așa mai departe. Și asta a fost prima parte”, dezvăluia atunci Elena Udrea. 
 
”După ce mi-a dat documentul a venit cu această solicitare către mine- mi-a adus documente legate de o doamnă senator apropiată de trustul Intact, despre firma Crescent. Schema financiară despre cum Voiculescu a luat terenurile ICA. Oreste mi-a adus aceste documente cu solicitarea financiară. Eu presupun că erau 10.000 euro. Pentru că nu i-am dat lucuruile acestea a început să mă înjure peste tot la televizor. Și mai am patru martori la birou care știu cum au decurs discuțiile telefonice cu Oreste care insista să îi dau un răspuns”, a mai explicat atunci Elena Udrea, arătând şi bileţelul galben în cauză. 

Sursa: b1.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii