Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu, la "Bună seara, România" În Parlament s-a pierdut direcţia politică. Zgonea ar trebui să demisioneze

ro

11 Dec, 2013 20:39 1379 Marime text
Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, în exclusivitate la emisiunea ”Bună seara, România”, difuzată de B1 TV, că România nu mai are șanse de a intra în Schengen după ultimele modificări aduse la Codul penal. Şeful statului a catalogat acţiunile desfăşurate marţi în Parlament drept "o pierdere a direcţiei politice" şi susţine că Valeriu Zgonea ar trebui să demisioneze din fruntea Camerei Deputaţilor.

”Eu am încercat să previn această reacție și nu vă ascund că am discutat cu domnul președinte Zgonea. Lucurile nu au fost înțelese și am estimat acest tip de reacție. Din păcate, el nu are efecte asupra celor care ne-au pus în această situație. Românii și România vor avea de suferit. Trebuie să uităm de șansa de a intra în Schnegen pentru că va fi un raport foarte prost pe partea de activitate parlamentară și va scrie <<lipsă de voință politică în lupta cu corupția>>", a explicat președintele Băsescu reacțiile venite din partea Comisiei Europene și mai multe ambasade din Europa.

Șeful statului a indicat cei trei mari responsabili pentru situația actuală.

Victor Ponta, care a avut o presiune enormă de la baronimea locală să amputeze ANI și DNA, Crin Antonescu care a avut și el același tip de presiune și un om care s-a comportat ca un șemar, președintele Zgonea. Eu voi aplica toate procesele constituționale pentru a împiedica aceste modificări”, a precizat Băsescu.

Valeriu Zgonea a manipulat votarea a două legi, cu o viteză extraordinară, care nu erau pe ordinea de zi, nu aveau avizul CSM. Eu cred că Zgonea ar trebui să demisioneze. (...) Acest om a pus România într-o situaţie îngrozitoare. Voi aplica toate procedurile constituţionale pentru a împiedica aceste modificări”, a mai spus Traian Băsescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii