Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu Îl susţin pe Boc la şefia PDL. Blaga a furat startul

ro

15 Mar, 2011 08:16 893 Marime text

Şeful statului l-a atacat luni seară la TVR pe Vasile Blaga pentru că acesta s-a grăbit să-şi anunţe candidatura la şefia PDL. De acelaşi tratament a avut parte şi vicepreşedintele Cezar Preda.

"Nu are cum să-mi treacă supărarea, pentru că sunt partid de guvernământ şi au funcţia de premier. Am fost ieri la partea a doua, în care subiectul principal a fost revizuirea Constituţiei. Nu a fost o discuţie legată de premier, subiectul a fost despre moţiune. Mie mi se pare că Alianţa în ansamblul ei o tratează cu uşurinţă, par prea siguri că nimic nu se poate întâmpla. Eu i-am chemat la atenţie, pentru că este foarte important ca noul Cod al Muncii să treacă prin Parlament. Indiferent ce semnale am, eu am chemat la prudenţă."

"Eu cred că partidele din Coaliţie trebuie să găsească o formulă de relansare a încrederii în Guvern. Economia e reechilibrată, ne mai încrederea fiecăruia dintre noi că în România se poate întâmpla ceva bun. Nu am mai avut discuţii, dar nici nu am cea mai mare predispoziţie să discut atribuţiile mele prezidenţiale. Fusese declaraţia lui Cezar Preda, el nu a reuşit să câştige alegerile la el în Buzău, să-şi vadă fiecare de treaba lui. Sigur că am o soluţie, nu poţi să pleci la război fără muniţie. În momentul de faţă, România are premier. Atunci când va fi cazul, voi relua discuţiile."

"Nu mă tem că dacă ajung la o înţelegere cu partidele din Coaliţie ar fi posibil să nu treacă un nou guvern."

"Da (mi-am anunţat susţinerea pentru Emil Boc, n.red.). Într-o conjunctură care mie mi s-a părut neplăcută. În competiţia asta internă s-a cam furat startul. Unul din candidaţi a început să strângă semnături fără să-şi anunţe candidatura, am aflat ieri, că înainte să vin eu, Emil Boc şi Vasile Blaga, şi-au anunţat candidatura. Consider că s-au grăbit. Convenţia e pe 15 mai. Eu am de guvernat în primul rând. Cred că Emil Boc nu a mai avut ce să facă, vrând să candideze, şi-a anunţat şi el candidatura, pentru că altfel părea să fie un singur candidat. Se creează tensiuni inutile. Mai mult decât atât e clar că cele două televiziuni ale mogulilor s-au angajat de una din părţi în competiţia din PDL. Nu am niciun dubiu şi nu sunt om care nu ştie, nu are niciun fel de informaţii. Cele două televiziuni au o slăbiciune pentru unul din candidaţi."

"Nu ai niciun motiv să nu-ţi afirmi simpatia faţă de un om politic extrem de onest, nu a fost atins niciodată de o discuţie despre corupţie, şi-a sacrificat simpatia într-o perioadă dificilă pentru România (Emil Boc, n.red.). În plus, este un politician care a câştigat alegeri de două ori la Cluj, nu a pierdut o dată. Când vii în fruntea unui partid la 20 de ani, şi nu ai nimic câştigător, e puţin cam dificil. Sau să îi fi secretar general.... mă refer la Cezar Preda, aşa cum s-a anunţat. Nu a reuşit să câştige alegerile la el în judeţ. Sunt oameni excepţionali. Vasile Blaga este partenerul meu. Dar trebuie fair play. Sub preşedinţia lui Emil Boc, partidul a obţinut cele mai mari succese electorale, nu a mea. Omul ăsta nu are nicio înfrângere electorală."

Sursa: http://www.realitatea.net/

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii