Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu îl îndeamnă pe Dragnea să demisioneze

ro

14 Nov, 2017 13:45 1868 Marime text
Preşedintele PMP, Traian Băsescu, l-a îndemnat, marţi, pe Liviu Dragnea să îi urmeze exemplu şi să demisioneze din Parlament pentru a dovedi că nu face ”din imunitatea parlamentară o pavăză pentru ilegalităţi”, fostul şef al statului publicând fragmente din anunţul demisiei sale din 1996, relatează România TV.

”Acum 21 de ani, nimic despre prezumţia de nevinovăţie. Ce zici Dragnea, ai curaj să repeţi şi tu acest discurs în plenul Camerei Deputaţilor?”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de socializare.

El a publicat şi fragmente din discursul său din şedinţa Camerei Deputaţilor din 9 aprilie 1996, în timpul căreia şi-a anunţat demisia.

”În calitate de om politic al opoziţiei, nu am dreptul să las actualului Guvern şansa de a justifica nematerializarea acuzaţiilor false pe care mi le-a adus prin propria-mi imunitate parlamentară. În calitate de om politic responsabil, nu am dreptul să întreţin suspiciunea electoratului asupra probităţii mele, cu atât mai mult cu cât, adesea, mi-am afirmat nevinovăţia. În calitate de deputat de Vaslui, trebuie să dovedesc urmaşilor răzeşilor lui Ştefan cel Mare că, în septembrie 1992, au votat un om cinstit. În calitate de deputat, am obligaţia să contribui la apărarea prestigiului instituţiei supreme a democraţiei autohtone, Parlamentul României. (...) Pentru a proba că niciodată nu am făcut din imunitatea parlamentară o pavăză pentru ilegalităţi, cu deplină încredere în justiţie, dar şi în corectitudinea actelor mele din timpul guvernării, astăzi, 9 aprilie 1996, demisionez din Parlamentul României”.

 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii