Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu „Îl anunț pe domnul Niţu că nu voi ține cont de sensibilitățile domniei sale, mai ales când minte”

ro

09 Mar, 2015 17:53 1686 Marime text
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat azi că nu a afectat independența Justiției prin postarea pe pagina sa de Facebook a textului legat de sechestrul care a fost pus pe terenurile agricole aparținând celor 127 de familii din comuna Nana, conform Agerpres.
 

"Nu, și dacă domnul Nițu (n.r. Tiberiu Nițu, procurorul general al României) crede că a venit vremea ca nimeni să nu mai îndrăznească să mai exprime un punct de vedere, că dânsul are sensibilități, îl anunț că nu voi ține cont de sensibilitățile domniei sale, mai ales când minte. Din punctul meu de vedere, ce are de făcut Justiția, are de constatat dacă în procesul de restituire au fost ilegalități. Eu am scris aici (n.r. pe Facebook), dar să conteste cineva că acea comisie nu a pornit de la decizii politice este o copilărie, iar dacă domnul Nițu s-a simțit implicat politic este problema dânsului (...)", a răspuns Băsescu unei întrebări pe această temă.
 
În context, fostul președinte a spus că știe ce înseamnă "minciuna politică în care se implică instituțiile statului", adăugând că ar dori să nu se mai întâmple acest lucru în ceea ce-l privește.
 
De asemenea, fostul șef al statului a spus că, potrivit Codului Penal, înainte de a se pune sechestru pe terenurile de la Nana ar fi trebuit să se facă un proces-verbal care să determine valoarea pământului și observațiile celui împotriva căruia se pune sechestru, conform Agerpres.
 
Citeşte şi CSM a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la afirmaţiile lui Traian Băsescu în dosarul „Nana”

Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii