Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu despre politică „În politică nu am avut numai succese, am avut şi eşecuri”

ro

17 Jun, 2013 20:46 1018 Marime text

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni, că va lua o decizie privind data declanşării referendumului pe tema parlamentului unicameral după ce vor fi finalizate două etape: adoptarea noii legi a referendumului şi adoptarea de către Parlament a Constituţiei revizuite. Băsescu a subliniat că va declanşa consultarea populară cu cel puţin o săptămână înainte de referendumul privind revizuirea Constituţiei.

- Privind referendumul pe care il va iniţia pe tema parlamentului unicameral: Inteleg că la Comisia juridică a fost aprobat. Sper să fie un vot şi în plen, indiferent cum ar fi, dar m-ar bucura să fie pozitiv şi doar pentru buna colaborare intre preşedinte şi Parlament sunt convins că voi primi acest semnal din partea parlamentului. Referendumul va fi declanşat după ce se intamplă 2 lucruri: adoptarea noii legi a referendumului şi adoptarea de către Parlament a Constituţiei revizuite. În acest interval voi lua decizia, sau după ce se petrec, voi lua decizia cu privire la dată. Nu există din punctul meu de vedere nicio diferenţă între referendum validat cu 30% sau cu 50%. Voi declanşa referendumul în ambele condiţii dacă voi cosntata că Parlamentul nu respectă referendumul din 2009.

- Pe ce subiecte nu se intelege România cu Rusia: Fiecare avem puncte de vedere diferite. Noi declarăm elementele de scut antirachetă ca fiind defensiv, partea rusă a exprimat neîncredere că aceste echipamente n-ar fi utilizate şi împotriva unor rachete ruseşti. Rămâne să crească încrederea. Deocamdată n-am nicio invitaţie in Rusia, m-aş duce. Dar merge ministrul de Externe săptămâna viitoare.

- Luati in calcul referendum 2 in 1: Nu. Referendumul pe care eu il propun va fi cel putin cu o săptămână înainte de cel privind revizuirea Constituţiei. În politică nu am avut numai succese, am avut şi eşecuri. Dacă nu, imi asum responsabilitatea. O infrângere e o înfrângere în politică.
- Intrebat dacă merge maîne la Parlament: De ce să merg? Vor să mă suspende?

 



 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii