Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu, despre Acordul de asociere semnat de Republica Moldova „Cred că a fost una dintre cele mai inteligente abordări”

ro

27 Jun, 2014 19:11 1251 Marime text
Președintele Traian Băsescu face în aceste momente declarații de la Bruxelles, unde a participat la lucrările Consiliului European.

Șeful statului a vorbit și despre semnarea acordului de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, un acord de asociere și implicit un acord de liber schimb, care este parte a acordului de asociere, susține președintele Traian Băsescu.

„Aș face o mențiune deosebită aici, legat de modul cum a acționat Guvernul Republicii Moldova după câștigarea alegerilor în 2009. A fost un Guvern foarte pragmatic, care și-a pus două obiective: să obțină dreptul la liberă circulație pentru cetățenii Republicii Moldova și să ajungă la acordul de asociere. Cred că a fost una dintre cele mai inteligente abordări venite din partea statelor din parteneriatul estic. În momentul de față, Republica Moldova și-a atins ambele obiective: are din luna mai liberă circulație și astăzi a semnat acordul de Asociere și Acordul de liber schimb. A fost o bună strategie începută de prim-minsitrul Vlad Filat și continuă foarte bine de prim-ministrul Leancă. Ce m-a impresionat astăzi, sigur toți cei trei reprezentanți, primul ministru al Georgiei, președintele Ucrainei, care au semnat acordurile au fost deosebiți în discursurile lor, dar la premierul Leancă m-a impresionat faptul că și-a ținut o jumătate de discurs în limba franceză, după care a anunțat că va vorbi în limba oficială a țării lui și într-o limbă oficială a Uniunii Europene și a folosit limba română, ceea ce pentru mine a fost un lucru extrem de important. Este dacă vreți și un efort al nostru și al meu și al diplomației românești de-a lungul acestor 10 ani”, a declarat șeful statului de la Bruxelles.

Sursă foto: ziuanews.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii