Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu „ Cooperarea cu Rusia ne interesează în cel mai înalt grad”

ro

17 Jun, 2013 19:47 1366 Marime text
Traian Băsescu va susţine, luni, la ora 19.30, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

Vezi cele mai importante declaraţii ale preşedintelui:

-Memorandumul semnat între  secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, domnul general Nikolai Platonovici Patruşev, şi consilierul Iulian Fota va deschide cooperarea între structurile de securitate ale României şi Rusiei. În interiorul memorandumului s-a stabilit cooperarea pe mai multe paliere. Cooperare în lupta împotriva terorismului este de interes maxim pentru noi şi cooperarea cu Rusia ne interesează în cel mai înalt grad. Un alt obiectiv de cooperare este legat de lupta împotriva criminalităţii transfrontaliere. Combaterea traficului de fiinţe umane, un alt element de cooperare. Combaterea traficuluid e droguri, de asemenea o acţiune în care este vizat riscul tranzitului dintre Afganistan spre Europa.

- În afara acestui memorandum, am avut discuţii pe probleme de politică externă şi de securitate, binenţeles şi situaţia din nordul Africii şi problemele legate de proliferarea terorismului în nordul Africii cu atenţie deosebită pentru situaţia din Libia. O analiză serioadă a fost dedicată situaţiei din Siria. Noi avem un punct de vedere extrem de clar: atât Rusia cât şi ţările occidentale trebuie să se abţină să aprovizioneze cu armament vreuna din tabere pentru că în opinia noastră asta înseamnă mai multe victime şi riscuri deosebite pentru stabilitatea Iordaniei. Opţiunea noastră e neaprovizionarea cu armamanent a celor două tabere.

- Sigur, nu puteam să nu discutăm problema Transnistriei. Şi necesitatea de a avea o Republică Moldova întreagă şi cu deplină autonomie a Guvernului de la Chişinău.
 



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii