Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu, atac la Kovesi (video)

ro

10 Mar, 2015 18:10 2361 Marime text
Traian Băsescu a postat, astăzi, pe Facebook, un material video (documentar) în care apare când îi cerea socoteală actualei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, fost procuror general, în legătură cu Dosarele Revoluţiei şi Mineriadei. Fostul preşedinte îi reproşa, pe un ton extrem de ridicat, lui Kovesi că s-au închis dosarele şi nu s-a stabilit cine a tras în oameni şi cine sunt vinovaţii. 

Traian Băsescu indică, în mesajul pe Facebook, vizionarea documentarului între minutele 31.20 şi  32.40.

În prima parte apare Ion Iliescu care, într-un interviu, admitea că revoluţionarii „s-au împuscat între ei".

Urmează o discuţie care a avut loc la Cotroceni, în septembrie 2009, când Traian Băsescu a mediat între Asociatia 21 Decembrie 1989 si Parchetul ICCJ, condus la acea vreme de Laura Codruţa Kovesi.

Atunci, fostul şef al statului a avut câteva contre cu  Kovesi legate de dosarele Revolutiei si Mineriadei.

După ce Băsescu i-a cerut să comunice daca exista o speranta ca aceste dosare vor fi duse la finalizare, procurorul general a replicat ca depinde de ceea ce intelege Traian Basescu prin speranta, dar nu poate promite o solutie.

Traian Băsescu a fost iritat de răspuns şi a luat foc:

Traian Băsescu: „Ce se întâmplă cu aceste dosare care s-au predat de la dl general Voinea? (...) Daţi o speranţă că se va continua ancheta şi se va ajunge la un sfarşit”.

Lauda Codruţa Kovesi: „Domnule preşedinte , depinde ce înţelegeţi prin speranţă. Deci am spus că vom soluţiona cu celeritate pentru că 18 ani nu am avut soluţie. Eu nu pot să vă promit o solutie şi nu pot să indrept ceva ce în 18 ani nu s-a solutionat”.

Traian Băsescu (nervos, pe un ton ridicat): „Cred ca ati înteles foarte bine ce v-am spus. Nu ma confundati cu un ziarist caruia ii faceţi o declaraţie. Vorbiti cu seful statului care va spune asa: au murit 1.600 de oameni la Revoluţie, iar voi inchideţi dosarul. Aveti soluţie sau nu?

Au murit oameni la mineriada din 13-15 iunie 1990. Ce vreti sa mai spun? Ca va impun o soluţie? Vă impune realitatea să spuneti dacă s-au impuscat singuri oamenii sau au fost impuscati de cineva. Nu mă confundaţi cu ziaristi carora le faceti declaratii sa fiti prinsa pe telex. Ca sef de stat vă spun: Au murit oameni? Da. De ce nu avem vinovaţi?"




Sursa: România TV
Sursa foto: gandul.info
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii