Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu a vorbit despre implicarea SRI în lupta împotriva corupției

ro

24 Feb, 2015 23:20 1508 Marime text
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit în această seară, în emisiunea ” Ultimul cuvânt”, la postul B1 TV, despre implicarea SRI în lupta împotriva corupției și colaborarea SRI-DNA.

”În 2006 mi-am dat seama că evaziunea fiscală e o amenințare la bugetul de stat și la securitatea națională. A fost prima hotărâre CSAT în care defineam evaziunea că amenințare la securitatea naționala și CSAT trasa sarcina SRI și nu numai, ci și parchetelor, și Ministerului de Interne obligația să coopereze pentru combaterea evaziunii. S-au emis între timp alte cinci hotărâri care au completat cadrul instituțional. Miniștri, președintele, primul ministru primesc informații despre acțiuni de evaziune fiscală, de corupție”, a spus Băsescu.

”SRI e informația primară. Eu am insistat să se scoată finalul de comunicat DNA, cu sprijinul SRI. Serviciul dă dintr-un dosar tot ce are ca date. Prima informație legată de eventuale fraude Microsoft eu am primit-o în 2012, erau trei foi cu nume, cu firme, dar a ajuns la o sută de volume la DNA. Dă o foaie, două, trei și pe urmă continuă să alimenteze cu informație. Cred că, într-un dosar startul e al SRI, zece pagini”, a mai spus fostul președinte.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii