Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie. Un medic a decedat în timpul gărzii din cauza extenuării. Ce a declarat ministrul Sănătății

ro

08 Jun, 2019 17:00 1706 Marime text
Un medic de familie în vârstă de 66 de ani din Bihor, care a ieșit la pensie în anul 2018 a decedat în timpul gărzii din cauza extenuării, informează Antena3.ro 

Acesta continua să lucreze la un centru permanent pentru câștiga un venit în plus. Bărbatul a căzut pe jos în baia spitalului, unde un asistent medical a alertat gărzile.

Minsitrul Sănătății, Sorina Pintea a precizat că în prezent, în sistemul de sănătate s-au făcut pași importanți, însă efectele se vor vedea în timp.

„Procentul alocat pentru medicina de familie crește. La rezidențiat s-au scos mai mult locuri în ceea ce privește medicina de familie. Sunt lucruri care nu au fost rezolvate timp de 30 de ani și nu pot fi rezolvate într-un an, și dacă le rezolvăm nu pot produce efecte. Aș vrea să precizez că tariful orar pentru gărzile în centrele de permanență a crescut la 40 de lei pe oră”, a explicat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

https://www.antena3.ro/actualitate/ministrul-sanatatii-reactie-dupa-ce-un-medic-a-decedat-in-timpul-garzii-sunt-lucruri-care-nu-au-524425.html
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii