Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie în curtea școlii. Un copil de trei ani a murit după ce a căzut în fosa septică. A fost deschis dosar penal

ro

15 Apr, 2019 17:41 1809 Marime text
Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă cu privire la cazul unui copilul de trei ani decedat după ce a căzut în fosa septică a şcolii din satul Buda, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) anunţă că a demarat propria anchetă şi că directoarea unităţii de învăţământ respective îşi va înainta demisia, informează Agerpres.ro

"Am fost sesizaţi prin serviciul 112 că un copil de 3 ani a căzut în fosa de la Şcoala Generală Buda. Ulterior a fost declarat decesul copilului. A fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă", a declarat, pentru AGERPRES, Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.


O altă anchetă a fost demarată şi de Inspectoratul Şcolar Iaşi.

"Suntem şocaţi. Este o tragedie pe care o regretăm cu toţii. O echipă de inspectori a fost trimisă la faţa locului. Din primele cercetări rezultă că fosa septică nu era securizată corespunzător, iar copilul era neşcolarizat. Din câte am aflat, un frate al acestuia lua parte la o activitate de plantare de pomi. Copilul ar fi intrat şi el în curte. Când nu a mai fost văzut, directoarea şcolii a început imediat căutările. Ea îşi va înainta demisia", a declarat, pentru AGERPRES, Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.


Un copil în vârstă de trei ani şi jumătate a murit în cursul zilei de luni după ce a căzut în fosa septică din spatele şcolii din localitatea Buda, a informat Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi.

Ea declarat că la faţa locului a fost trimis un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi un echipaj de prim ajutor din oraşul Târgu Frumos.

"S-au încercat manevrele de resuscitare, dar la finalul intervenţiei echipajele medicale au fost nevoite să constate decesul", a declarat prof.dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi.

Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii