Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie în Alpii italieni! Șase alpiniști și-au pierdut viața în urma unei avalanșe

ro

12 Mar, 2016 17:49 1406 Marime text
 
Șase alpiniști au fost uciși astăzi de o avalanșă care a măturat un grup de zece oameni la peste 3.300 de metri deasupra nivelului mării, în zona Monte Nevoso, la granița Italiei cu Austria, informează agenția France Presse (AFP) citând surse din cadrul serviciilor de salvare italiene, scrie agerpres.ro.
 
„Operațiunile de salvare sunt încă în curs de desfășurare, bilanțul fiind încă doar parțial”, au declarat sursele citate, care au precizat că avalanșa a rănit și alți alpiniști.
 
Alpiniștii erau aproape de vârful Monte Nevoso, cunoscut și sub numele de Schneebiger Nock, din Valea Aurina, situată în regiunea Alto Adige, din nord-estul Italiei, iar în timpul expediției lor un munte se zăpadă s-a năpustit asupra lor.
 
Trei elicoptere au fost trimise în zonă, dar operațiunile de salvare se dovedesc complicate din cauza altitudinii ridicate (vârful Monte Nevoso este situat la 3.358 metri), aparatele de zbor fiind alimentate cu foarte puțin combustibil pentru se mișca mai ușor, mai notează agerpres.ro.
 


Sursa foto: bbc.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii