Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie cu repetiţie pentru imigranţii de pe Marea Mediterană

ro

15 Aug, 2015 17:50 1963 Marime text
 
Cel puțin 40 de imigranți care se aflau la bordul unei nave în Marea Mediterană au fost găsiți morți sâmbătă, a anunțat Marina italiană, mass-media italiană precizând că aceștia au murit probabil sufocați în cala ambarcațiunii, relatează AFP, Reuters și DPA, citate de Agerpres.
 
Purtătorul de cuvânt al Marinei italiene, Costantino Fantasia, a declarat că nava transporta circa 300 de imigranți atunci când a fost găsită plutind în derivă în largul coastelor Libiei. Victimele au murit sufocate, a informat agenția de presă ANSA. Potrivit RaiNews, nava era 'supraîncărcată și a început să se scufunde'.
 
Conform numeroaselor mărturii ale supraviețuitorilor acestor călătorii foarte periculoase între Libia și Italia, călăuzele au obiceiul de a-i închide în cală pe imigranții care au plătit cel mai puțin pentru a traversa Mediterana. Prinși în acest spațiu restrâns, imigranții riscă să moară asfixiați sau sufocați de vaporii de combustibil, sau înecați în cazul în care barca se răstoarnă și se scufundă pentru că nu mai au timp să iasă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii