Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traficul pe Transfăgărăşan, închis marţi pentru detonarea unor stânci de pe versanţi

ro

31 Aug, 2010 13:25 1075 Marime text
Circulaţia pe Drumul Naţional 7C - Transfăgărăşan - va fi închisă, marţi, începând cu ora 8.00, timp de câteva ore, pentru detonarea unor stânci care ar putea să cadă de pe versanţi.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că marţi, începând cu ora 8.00, DN7C (Transfăgăraşan) va fi închis câteva ore pe raza judeţului Sibiu, între kilometrii 131 şi 140 . O echipă de specialişti ISU va desprinde cu ajutorul materialelor pirotehnice câteva stânci care pun în pericol siguranţa rutieră.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu precizează că marţi, în intervalul 7.00-14.00, un echipaj din cadrul instituţiei, împreună cu Unitatea Specială pentru Situaţii de Urgenţă de la Ciolpani, va interveni pentru înlăturarea prin efect pirotehnic a unor stânci situate pe versanţii de pe marginea DN 7C - Transfăgărăşan.

"Sunt câteva stânci pe versanţi care sunt ieşite spre şosea. Din cauza structurii şi organizării stâncilor în mai multe straturi nu pot fi înlăturate doar cele ieşite în afară, ci este necesară intervenţia pirotehniştilor pentru detonarea întregului bloc", afirma Diana Lazăr, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Potrivit sursei citate, în zona detonărilor circulaţia va fi oprită pe toată durata desfăşurării misiunii.

ISU Sibiu va trimite la faţa locului echipa pirotehnică, personal cu echipamentul de salvare la înălţime, precum şi o ambulanţă SMURD, pentru asigurarea zonei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii