Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic intens pe A1. Se aşteaptă îngreunarea circulaţiei şi pe A2

ro

31 Jul, 2016 16:01 1445 Marime text

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră, circulația rutieră pe autostrada A1 Nădlac – Sibiu este foarte intensă pe sensul către Sibiu. Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere, polițiștii rutieri adresează unele recomandări conducătorilor auto care se deplasează pe acest drum.

"Șoferii sunt sfătuiți să mărească distanța de siguranță între vehicule, să întrerupă, dacă sunt obosiți, deplasarea și să se odihnească în locurile special amenajate și să nu oprească în mod nejustificat pe banda de urgență, creând astfel situații periculoase.

Precizăm că pe aceasta pot circula doar autovehiculele cu regim prioritar care se deplasează la intervenţii sau în misiuni cu caracter de urgenţă și că oprirea nejustificată sau circulaţia pe banda de urgenţă a autostrăzilor se sancţionează cu trei puncte de penalizare şi cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4 sau 5 puncte-amendă).

În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, conducătorii auto sunt sfătuiți să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părții carosabile și să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanțe mari.

Nu în ultimul rând, recomandăm șoferilor să urmărească și să respecte conținutul panourilor de informare amplasate în numeroase puncte de pe autostradă.", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

De asemenea, menţionăm că în următoarele ore şi traficul de pe Autostrada Soarelui s-ar putea desfăşura îngreunat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii