Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tractorul românesc ia calea exportului. Străinii sunt înnebuniți după el!

ro

11 Jun, 2016 22:36 4849 Marime text
Centrul de cercetare şi dezvoltare al producătorului român de tractoare agricole şi forestiere IRUM SA Reghin a lansat, zilele acestea, un nou model de tractor forestier - TAF 2012 G. El a fost lansat în cadrul celui mai mare mare târg de Utilaje Forestiere, care se desfăşoară în perioada 9-12 iunie 2016 în Germania.
 
Noul utilaj este destinat pieţelor din Germania, Franţa, Austria, Elveţia şi Belgia. Tractorul este prevăzut cu un cleşte care, împreună cu suportul şi braţul pe care este fixat, are avantajul că poate ridica buştenii la o înălţime mai mare faţă de sol, permiţând o manevrabilitate superioară a utilajului cu încărcătură, în virajele strânse de pe drumurile forestiere.
 
Fondată în 1953, IRUM este o companie specializată în construcţii de tractoare şi utilaje. Funcţionând iniţial ca şi companie de stat, IRUM devine o societate cu capital complet privat în anul 1999, cu firma Maviprod ca şi principal acţionar, dedicându-se de atunci în principal în menţinerea şi dezvoltarea de produse româneşti. Astăzi, după 60 de ani, IRUM are peste 400 de angajaţi, iar fabrica din Reghin se întinde pe o suprafaţă de 175.000 metri pătraţi, scrie Capital.ro.
 
La Reghin, IRUM produce, pe lângă TAF-uri, şi tractoare şi utilaje agricole, încărcătoare, transportoare, echipamente pentru întreţinerea drumurilor forestiere. În 2015, peste 15% din producţia de utilaje de la Reghin a fost exportată. În grupul Maviprod îşi desfăşoară activitatea peste 400 de angajaţi, iar anual IRUM produce în jur de 500 de tractoare agricole. În ultimii ani, la Reghin s-a reuşit performanţa fabricării unui tractor 100% românesc. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii