Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Totul se putea termina tragic! Pilotul care a murit în accidentul aviatic de la Baza Aeriană din Feteşti a salvat mii de oameni!

ro

08 Jul, 2018 08:36 4883 Marime text
Locotenent-comandorul Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, care şi-a pierdut viaţa în cumplitul accident de la Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” din Fetești a salvat mii de oameni aflaţi la show-ul aviatic.

"Am văzut tot momentul. Pilotul a tras în partea opusă a publicului, iar apoi s-a produs explozia. Nu știm dacă pilotul s-a catapultat. La scurtă vreme au venit echipajele de salvare. La fața locului erau în jur de 3.000-4.000 de persoane, povesteşte un martor pentru Antena 3.



Aproximativ 4000 de persoane se aflau la spectacolul aviatic de la Feteşti.

„Dacă pilotul se catapulta, avionul își continua drumul spre public și ar fi fost jale.... Un om deosebit care a făcut sacrificiul suprem.... Am fost acolo... A fost un erou... Condoleanțe!”, a declarat Ștefan Leau, citat de MApN.

„Cred că toți cei care am luat parte la acest show ar trebui să îi mulțumim și să îi aducem un omagiu! Mulțumesc, eroul nostru! Dumnezeu să aibă grijă de tine așa cum și tu ai avut grijă de noi azi! Condoleanțe familiei.”, a spus şi Andreea Baranga, transmite MApN.


Începând de luni, vor fi organizate în unitățile militare din țară și din teatrele de operații ceremonii de comemorare în memoria pilotului transmite MApN.

Locotenent-comandorul Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă a Bazei 86 Aeriană Fetești.

Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. 

Era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005.

Ofițerul era căsătorit și avea doi copii.

Din ordinul ministrului apărării naţionale a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice.



Citeşte şi: Totul se putea termina tragic! Pilotul care a murit în accidentul aviatic de la Baza Aeriană din Feteşti a salvat mii de oameni!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • George 08 Jul, 2018 13:42 Dumnezeu să-l odihnească! Dacă aveți informații cu privire la ceremonie,unde o să fie depus și vând o să fie înmormântarea, anunțați-ne. Noi, vecinii, vrem să îi aducem un omagiu d-lui comandor.