Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Top secret. Răsplata lui Iohannis pentru SRI. ”Domnii colonei avansați la gradul de general”. Și multe decorații

ro

30 Mar, 2016 11:39 2501 Marime text
În mare secret, președintele Klaus-Werner Iohannis a semnat, ieri, Decretele de la 330 la 336 inclusiv la propunerea directorului Serviciului Român de Informații.  
 
Primul act normativ se referă la acordarea gradului de general cu o stea din cadrul Serviciului Român de Informații pentru care Iohannis decretează că ”domnilor colonei menționați în anexă* li se acordă gradul de general de brigadă cu o stea”.
Totodată un sereist a fost decorat cu Ordinul Național Steaua României în Grad de Cavaler, altul cu Ordinul și Medalia Națională Serviciul Credincios, și tot așa alții cu Ordinul și Medalia Națională pentru Merit, Ordinul Meritul Sanitar în grad de cavaler, cu ordinul și Virtutea Aeronautică dar și mulți cu Ordinul și Medalia Bărbăție și Credință.
Toate acestea au fost făcute în cinstea celei de-a 26-a aniversare a Sericiului Român de Informații care a fost pe data de 26 martie.
Toate decretele sunt contrasemnate de premierul României Dacian Julien Cioloș.
Problema este alta: nu ni se dau nume invocându-se regimul Legii 182/2002 privind protecția informațiilor clasificate, dar nici măcar pe site-ul Președinției României nu s-a scos un cuvânt, nefiind postat vreun comunicat în acest sens. Chiar așa cu un comunicat cu nume secretizate. Să știm că au fost avansați, decorați, felicitați, etc.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii