Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:09 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

TOP 10 Cele mai romantice oraşe din România. Vezi unde este Constanţa

ro

28 Oct, 2012 08:34 1459 Marime text

Când vine vorba de romantism şi iubire suntem pe primul loc. Asta, datorită oraşelor din România care arată faţa boemă a ţării, prin arhitectură, istorie sau monumente.

În secolul vitezei romantismul tradiţional a ajuns pe cale de dispariţie. Românii au uitat de scrisorile de dragoste, de buchetele de flori sau de poezile de altădată. Azi, declaraţiile de iubire se fac pe Facebook sau pe messenger.

Există totuşi o portiţă de scăpare pentru romantismul tradiţional: Oraşele din România. Multe dintre ele şi-au păstrat arhitectura veche, tradiţiile de Dragobete şi atmosfera boemă.

1. Sibiu: Fosta Capitală culturală Europeană din anul 2007, Sibiu, este considerată cel mai romantic oraş din România, dar şi una dintre cele mai atractive destinaţii din ţară. Clădirile medievale, Podul Minciunilor, cu legendele sale, Piaţa Mare, Piaţa Mică şi Turnul Sfatului transformă Sibiul într-un adevărat oraş al iubirii.

 2. Sighişoara: Nu foarte departe de Braşov, cetatea Sighişoarei este privită de mulţi drept o poartă spre Evul Mediu, multe dintre clădirile sale având secole întregi de existenţă. Străzi pavate, înguste, care urcă şi coboară printre casele colorate, turnurile şi bastioanele cetăţii, Turnul cu Ceas sau scările acoperite sunt locuri care se transformă în poveşti cu cavaleri şi prinţese odată cu festivalul medieval de la sfârşitul lunii iulie.

 3. Braşov: Aflat la poalele Muntelui Tampa, Braşovul oferă o atmosferă combinată de oraş medieval şi de munte. Piaţa Sfatului sau Biserica Neagră sunt principalele atracţii pentru turişti, la fel cum nu poate fi ratată o plimbare pe Strada Sforii sau sub Tampa.

4. Timişoara: Plimbările pe Bega sau pe podurile de peste râu, prin numeroase parcuri, prin centrul istoric, prin Piaţa Unirii sau Piaţa Victoriei sunt motive care susţin denumirea oraşului Timişoara de „Viena românească.

 5. Cluj-Napoca: Un alt ora; cu aer medieval din România, Cluj-Napoca, oferă senzaţia că este mereu tânăr. Numeroasele sale clădiri vechi te poartă în timpurile trecute, departe de prezent şi de preocupările zilnice. Bastionul Croitorilor, Piaţa Unirii sau Grădina Botanică fac parte din numeroasele atracţii ale oraşului.

 
6. Constanţa: Cea mai importantă deschidere la mare nu putea fi omisă din lista celor mai romantice oraşe. Cazinoul din Constanţa sau faleza sunt locuri pentru plimbări romantice, pe malul mării. Şi nu trebuie uitat nici de plaje şi de staţiunile din jurul oraşului, care sunt destinaţii pentru numeroase cupluri, aproape pe întreaga durata a anului.

7. Sinaia: Aflat la poalele Munţilor Bucegi, Sinaia este o destinaţie căutată de turişti în fiecare lună a anului având un aer aparte atât iarna, cât şi vara. O plimbare spre fosta reşedinţă de vară a Regelui Carol I, Castelul Peleş, prin numeroasele alei împădurite, ori în Gara Regală, este binevenită pentru orice îndrăgostiţi, în acest mic oraş de munte, supranumit „Perla Carpaţilor.

8. Piatra Neamţ: Pe valea râului Bistriţa, între culmi montane precum Petricica, Cozla, Cemegura sau Carloman, se află oraşul Piatra Neamţ, o evadare spre munte şi spre linişte pentru cei din estul ţării şi nu numai. Telegondola străbate zona istorică şi centrul oraşului şi urcă, pe o distanţă de 1.915 metri, ajungând de la gară până pe Cozia. Turnul lui Ştefan sau alte locuri demne de vizitat fac din acest oraş o atracţie pentru îndrăgostiţii de toate vârstele.

9. Bucureşti: Ultimul de pe listă, dar poate nu cel din urmă, Bucureştiul, a fost supranumit cândva „Micul Paris. Parcul Cişmigiu, Parcul Herăstrău, centrul istoric cu numeroasele clădiri vechi, cu Hanul lui Manuc, Biserica Stravropoleos, cu cafenel şi restaurante, precum şi Muzeul Statutului, Ateneul, palatele sau Parcul Carol sunt motive pentru a considera chiar şi Capitala ţării ca fiind un oraş destinat celor romantici.  

10. Tulcea: Situat pe malurile Dunării, Tulcea se bucură de vestigii milenare, dar şi de una dintre cele mai frumoase faleze. Plimbările pe Dunăre se pot face în orice anotimp, iar noaptea priveliştea este cu adevărat deosebită. Colnicul Hora oferă o panoramă foarte frumoasă a oraşului-port, care este situate pe şapte coline.

Sursa: adevarul.ro 

Ti-a placut articolul?

Comentarii