Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Top 10 cei mai bogati din lume

ro

11 Mar, 2010 15:13 1624 Marime text

Cei mai bogaţi 10 oameni ai lumii au, cumulat, 740 de ani şi o avere de 342,2 miliarde de dolari.

Septuagenarul mexican Carlos Slim Helu şi familia sa au adumat o avere de 53,5 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe primul loc în topul celor mai bogaţi oameni ai planetei, realizat de revista americană Forbes.

Pe următoarele locuri de pe podium se plasează doi americani, Bill Gates (54 de ani) şi Warren Buffett (79 de ani), care au adunat o avere de 53 de miliarde de dolari şi, respectiv, 47 de miliarde de dolari.

Indianul Mukesh Ambani a ajuns pe locul patru, cu o avere de 29 de miliarde de euro, fiind urmat de magnatul oţelului, Lakshmi Mittal, care are o avere de 28,7 miliarde de dolari. Mittal are afaceri în România, controlând combinatele de la Galaţi şi Roman, precum şi divizii care activează în alte sectoare, cum ar fi construcţiile metalice.

După Bill Gates şi Warren Buffett, Lawrence Ellison este cel de al treilea American din top 10 cei mai bogaţi oameni din lume realizat de Forbes. Ellison are o avere de 28 de miliarde de dolari.

Francezul Bernard Arnault a adunat o avere de 27,5 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe poziţia a şaptea în topul celor mai bogaţi oameni din lume. Arnault este urmat în top de brazilianul Eike Batista (27 de miliarde de dolari) şi spaniolul Amancio Ortega.

Pe locul zece se plasează Karl Albrecht, cu o avere de 23,5 miliarde de dolari. Germanul de 90 de ani este cel mai bătrân bogătaş din top 10, cel mai tânăr fiind indianul Mukesh Ambani, care are 52 de ani.

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii