Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE.Fostul judecător, reţinut Toni Greblă, audiat la DNA

ro

10 Mar, 2015 11:07 1338 Marime text
Toni Greblă a ajuns, azi dimineaţă, la sediul DNA unde este audiat în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, informează România TV.
  
Fostul judecător al Curţii Constituţionale şi-a clamat încă o dată nevinovăţia, precizând că demisia sa de la CCR nu reprezintă o recunoaştere a vinovăţiei, ci este expresia dorinţei sale ca dosarul său să nu afecteze activitatea acestei instituţii.
 
"Dacă din punct de vedere instituţional, am înţeles că se doreşte schimbarea clasei politice şi prin astfel de mijloace, din punct de vedere penal, nu înţeleg ce mi se întâmplă", a declarat Toni Greblă.
 
"Unele dintre acuzele care mi se aduc sunt nişte interpretări fantasmagorice, iar probele din dosar par să confirme punctul meu de vedere. Sunt convins că adevărul va ieşi la iveală: eu nu am furat din banul public", a afirmat Greblă.
 
Din acest motiv, Toni Greblă crede că, "în nici un caz", nu va fi reţinut de către procurorii DNA. În ce priveşte relaţia sa cu Ion Bârcină, care-i este fin, Greblă a spus că aceasta nu are aspecte care să contravină legii. "Este o relaţie pe care mi-o asum, poate uneori a fost nepotrivită. Dar de aici la fapte penale, e cale lungă", a mai spus Greblă.
 
Toni Greblă, fost senator în Parlamentul României şi judecător la Curtea Constituţională, este urmărit penal de DNA pentru infracţiuni conexe infracţiunilor de corupţie. El este suspectat de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia şi constituirea de grup infracţional organizat.

UPDATE, ora 12.42

Fostul judecător al Curții Constituționale Toni Greblă a fost reținut marți de DNA, el fiind cercetat pentru mai multe fapte, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii