Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tone de pește confiscate de polițiști în urma unei acțiuni în zona Deltei Dunării. Cea mai mare cantitate, confiscată de la un tânăr din județul Constanța

ro

28 Oct, 2018 10:50 2075 Marime text
Peste 11 tone de pește fără documente legale au fost ridicate de polițiști, în urma unei acțiuni de 3 zile în zona Deltei Dunării.
 
Potrivit Poliției Române, în perioada 20 – 23 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” în cooperare cu specialiști ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Rezervației Biosferei Delta Dunării au efectuat verificări și controale pe apă, în Rezervația Biosferei Delta Dunării, Complexul Lagunar Razelm – Sinoe, pe fluviul Dunărea cu brațele Sulina și Sfântu Gheorghe, precum și pe Meleaua Sfântu Gheorghe – Marea Neagră.
 
În urma desfășurării acțiunilor, echipele de control au constatat 4 infracțiuni prevăzute de OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și au aplicat alte 5 sancțiuni contravenționale prevăzute de același act normativ, precum și de legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.
 
Pentru neregulile constatate, au fost ridicate în vederea confiscării 11.451 de kilograme de pește, 2 ambarcațiuni, 2 motoare pentru ambarcațiuni și 24 de unelte de pescuit tip setci, în lungime totală de 728 de metri.
 
Valoarea bunurilor supuse confiscării este de peste 56.000 de lei.
 
Polițiștii au depistat un bărbat, de 29 de ani, din județul Constanța, bănuit că ar fi desfășurat activități de pescuit comercial ilegal, capturând în total 9.457 de kilograme de pește.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de pescuit comercial  fără licență sau autorizație de pescuit.
 
Într-un alt caz, un alt bărbat, de 29 de ani, din județul Tulcea, este bănuit de pescuit comercial ilegal, respectiv de capturarea a 1.129 de kilograme de pește.
 
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii