Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tomiţă Lazăr, şeful "mascaţilor" din Vrancea, dispărut în Siret după ce şi-a salvat fiica de la înec

ro

20 Jul, 2015 07:19 3975 Marime text
 
Comisarul şef Tomiţă Lazăr, cel care de ani buni asigură şefia Detaşamentului de Intervenţie Rapidă, cunoscut drept Detașamentul de "Mascaţi", s-ar fi înecat aseară în apele râului Siret, în zona balastierei Bilieşti.
 
Potrivit unor apropiaţi ai ofiţerului, acesta s-a aruncat în apă pentru a-şi salva una dintre fete, care se afla în pericol. A reuşit să o arunce mai spre mal, dar el nu a mai putut ieşi. Cert este că fata a fost salvată cu ajutorul său, fiind adusă pe malul râului de alţi bărbaţi care au intrat să dea o mână de ajutor. Potrivit martorilor, Tomiţă Lazăr a mai ieşit de vreo două trei ori la suprafaţă după care a fost luat de curenţi şi a dispărut.
 
Totul s-a petrecut în zona balastierei de la Bilieşti, la circa un kilometru în amonte de podul de cale ferată de la Suraia care traversează Siretul, unde ofiţerul se afla la o serbare câmpenească alături de prieteni. Cunoscătorii spun că râul este periculos în zonă, iar fata cea mică a ofiţerului, în vârstă de 24 de ani, nu ştia să înoate.
 
Echipaje al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă intervin încă de aseară în zona unde s-a petrecut incidentul. În încercarea de a-l găsi pe ofiţer, debitul Siretului a fost scăzut, fiind reţinut în lacul de acumulare de la Movileni. Aflaţi la faţa locului, colegii poliţistului mai speră într-o minune.
 
Comisarul şef Tomiţă Lazăr, şeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS) din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, este unul dintre cei mai puternici poliţişti din România. De-a lungul anilor, acesta a participat la diverse concursuri de forţă şi anduranţă organizate de Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP).
 
Întotdeauna s-a întors acasă cu o medalie, strângând în total 26 de astfel de distincţii, din aur, argint şi bronz. În această vară, ofiţerul ar fi urmat să fie socru mic, fiica sa cea mare având programată nunta.

Sursa: ziaruldevrancea.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii