Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tobă l-a primit pe directorul în cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington

ro

24 Jun, 2016 21:16 2016 Marime text
Astăzi, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, l-a primit la sediul Ministerului Afacerilor Interne pe Radu Ioanid, director în cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington, întâlnirea constituind un bun prilej pentru a evalua stadiul implementării Protocolului dintre Arhivele Naționale și muzeul din SUA, precum și pentru a studia noi oportunități de colaborare între cele două instituții.

Tobă a subliniat întreaga disponibilitate pentru a identifica noi modalități de cooperare, inclusiv prin organizarea unor sesiuni de pregătire pentru reprezentanții MAI despre Holocaust, precum și despre prevenirea și combaterea  oricăror forme de antisemitism.

Ioanid a adresat mulțumiri pentru colaborarea solidă pe care o are cu reprezentanții Arhivelor Naționale, apreciind că arhiva reprezintă memoria colectivă  a unei națiuni.

La întâlnire au mai fost prezenți reprezentanți ai Ambasadei SUA la București și Alexandru Florian, director al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în România ”Elie Wiesel”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii