Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Titov Buzescu, vicepresedinte Rompetrol, a discutat online cu cititorii HotNews.ro

ro

30 Mar, 2012 16:12 1486 Marime text

Cum va evolua piata combustibililor? Care este strategia Rompetrol in aceasta piata si investitiile prognozate? Titov Buzescu, vicepresedintele Diviziei de Retail a Grupului Rompetrol, a discutat cu cititorii http://www.hotnews.ro/.

Întrebarea nr. 1 Vlad

Buna ziua
Cred ca intrebarea care intereseaza pe cei mai multi din noi, micii investitori, este legata de evolutia pretului carburantilor. Ne puteti spune cum anticipati aceasta evolutie pina la finalul anului si care sint elemtnele de care tineti seama in stabilirea pretului?

multumesc

Titov Buzescu

1. Eleemntele de care tinem cont in stabilirea pretului sint cotatia internationala, rata de schimb dolar-leu si nivelul taxelor si impozitelor. As da un exemplu simplu:
la 14 martie 2012, pretul la pompa al unui litru Diesel Efix la statiile Romptrol 5,97 lei. Din care: TVA - 1,16 lei, acciza - 1,37 lei, cotatia international - 2,98 lei, si adaosul comercial al Rompetrol - 0,47 lei.

Daca cineva ar putea substitui Rompetrol sa faca toate serviciile la zero cost, costul litrului Diesel Efix ar fi 5,5 lei.
Ce vrea sa spuna asta? Ca elementele care duc la variatii de pretui pe piata interna nu sunt sub controlul companiei, gen cotatii, nivelul de taxe si impozite, rata de schimb.

2. Previziunile noastre sint ca pe parcursul acestui an variatiile de pret se vor mentine in jurul valorii actuale.

Continuarea pe http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-11864546-titov-buzescu-vicepresedinte-rompetrol-discuta-online-cititorii-hotnews-vineri-11-00.htm

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii