Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Titlul CFR-ului, în vizorul DNA

ro

26 Feb, 2015 23:23 939 Marime text

Partida cu Universitatea Cluj care a decis campioana din 2012, a ajuns în atenţia procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), informează DigiSport.ro.

Acesta nu este primul caz de acest gen. Prima achetă în cazul unei astfel de partide a fost Dinamo - Lazio, din 2007, un alt meci de fotbal important din România a intrat în atenția procurorilor anti-corupție. Meciul care a adus ultimul titlu pentru CFR Cluj (sezonul 2011/2012), câștigat de feroviari cu 3-2 pe terenul rivalilor de la Universitatea Cluj, a avut o istorie aparte. După o bătaie generală, care i-a avut în centrul atenției pe Bornescu și Cadu, Alexandru Tudor oprea derby-ul Clujului, partida urma să se rejoace pe 18 mai.
 
Atunci, Universitatea a deschis scorul prin Marian Cristescu în minutul 47 şi chiar a reuşit să majoreze scorul imediat după pauză, prin același jucător. Chiar dacă Universitatea Cluj a condus cu 2-0, echipa a pierdut cu 2-3, Claudiu Niculescu și Adrian Cristea fiind cei bănuiți că ar fi trântit meciul, conform Gazetei Sporturilor.
 
Sursa citată scrie că, la scorul de 2-0 pentru "șepcile roșii", patronul Florian Walter i-ar fi cerut lui Claudiu Niculescu să închidă meciul și să-i bage pe teren pe Alexandru Păcurar și Gabi Boștină, respectiv să-l scoată de pe teren pe Adrian Cristea. Acest lucru nu s-a petrecut și, într-un șir de coincidențe neobișnuite, "Prințul" a fost eliminat pentru un gest nesportiv, iar CFR a câștigat după un penalty controversat dictat în ultimele minute de joc.
 
Reluările Digi Sport au demonstrat că grecul Kapetanos s-a aruncat în careu la ultima fază, fără ca stoperul Szukala să-l jeneze. Deşi vârful “ceferist” a simulat, “centralul” a dictat penalty și Cadu a transformat și a adus titlul în vitrina din Gruia. Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Croaţia, avîndu-l la centru pe Ante Vucemilovic (40 de ani).

Sursa foto: digisport.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii