Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tineri români de pretutindeni vin în țară prin programul ”ARC”

ro

03 Jul, 2016 11:09 2099 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Dan Stoenescu, a lansat programul de tabere pentru românii de pretutindeni „ARC” .
 
”Programul de tabere pentru românii de pretutindeni „ARC” reprezintă un loc de întâlnire pentru tineri români veniți din toate colțurile lumii, atât din comunitățile noastre din vecinătate, precum și din diaspora”, se menționează într-un comunicat remis presei de MAE..
Programul de tabere pentru românii de pretutindeni „ARC” 2016 se desfășoară în două locații: la Centrul de Agrement Sulina, Județul Tulcea, și la Tabăra Oglinzi, Județul Neamț.Taberele sunt organizate pe perioada vacanței de vară și se adresează elevilor, tinerilor, studenţilor şi profesorilor români din ţările aflate în jurul graniţelor României şi Balcani, dar și celor din Italia, Spania, Grecia, Canada și state din Orientul Mijlociu. Beneficiari sunt peste 2000 de tineri și are ca scop ”conștientizarea apartenenței la identitatea culturală și aprofundarea cunoștințelor de cultură și civilizație românească. De asemenea, taberele le oferă participanților posibilitatea de a intra în contact cu realitățile României, accesul la valorile patrimoniului cultural românesc și promovarea imaginii României și a românilor. Copii vor lua parte la activități culturale și sportive, concursuri de cultură generală, proiecții de filme, prelegeri cu teme legate de istoria și civilizația românească, precum și cursuri de limba română susținute de personalități din mediul universitar și din societatea civilă”, se menționează în comunicatul MAE.
Participanții au fost selectați cu spijinul misiunilor diplomatice ale României și al asociațiilor românești din străinătate,”în baza îndeplinirii condiției obligatorii de asumare a identității culturale românești
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii