Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tineretul Forţei Civice vrea subvenţionarea gigacaloriei pentru toţi constănţenii

ro

28 Oct, 2013 11:05 1246 Marime text
Tineretul Forţei Civice a depus, pe data de 11.10.2013, o cerere privind eliberarea listelor de semnături pentru subvenţionarea gigacaloriei pentru toţi locuitorii oraşului Constanţa.
„Deşi durata limită de răspuns este de 30 de zile, eliberarea acestor liste durează cel mult câteva ore. Rugăm personalul avizat să trateze cu seriozitate această cerere şi să nu tărăgăneze, aceste apucături fiind caracteristice domnului primar”, se precizează într-un comunicat de presă dat publicităţii de Organizaţia Municipală de Tineret a Forţei Civice.
„Mazăre a împărţit oraşul în două: cei care beneficiază de ajutoare sociale, electoratul său fidel, și cei care, spune primarul, sunt bogați și au gipane, adică cei care câștigă mai mult de 1.500 de lei pe lună pe membru de familie. Îi reamintim primarului de Mamaia faptul că oamenii care câștigă aceste sume au rate la bancă pentru casă și mașină, au cheltuieli mari cu copiii. Îi cerem și pe această cale să subvenționeze gigacaloria pentru toată lumea, așa cum se face în toate orașele mari ale țării. În caz contrar, constănțenii nu vor avea cum să plătească gigacalorie, care este aproape cea mai scumpă din România”, a declarat Andrei George Popescu, președintele Organizației Muncipale de Tineret Forța Civică Constanța.
Forța Civică este de părere că subvenționarea unitară a gigacaloriei ar trebui dublată de acordarea de ajutoare pentru încălzire, dar numai pentru persoanele care au cea mai mare nevoie de acest ajutor.
„Potrivit calculelor specialiștilor, diferența dintre acordarea subvenției la gigacalorie și acordarea de ajutoare sociale este de ordinul a câteva milioane de lei pe an. Reamintim că Primăria Constanța acordă în fiecare an peste 10 milioane de euro pentru electoratul fidel al lui Radu Mazăre, constând în: pachete pentru pensionarii cu venituri mici, transport în comun subvenționat, locuințe sociale. Numai ghetoul Henri Coandă îi costă pe constănțeni șapte milioane de euro, bani care sunt strânși tot de la cei care plătesc gigacaloria la preț integral, aproape cel mai mare din țară”, se mai arată în comunicatul mai sus menţionat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii