Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tina Turner a împlinit 75 de ani (video)

ro

26 Nov, 2014 22:28 2504 Marime text
Tina Turner, supranumită adesea regina rock&roll-ului grație vocii, temperamentului și sex-appeal-ul său, a împlinit azi 75 de ani. După o carieră impresionantă, în care a vândut peste 180 de milioane de albume și a câștigat numeroase premii, printre care opt Grammy, ea a părăsit scena în 2009, la 70 de ani. S-a stabilit în Elveția, și nu mult după aceea, a primit și cetățenia țării cantoanelor.
 
Interpretă și dansatoare desăvârșită, artista, care potrivit revistei Rolling Stone a avut "una dintre cele mai frumoase voci din toate timpurile" s-a născut în 1939 la Nutbush, în statul Tennessee, din sudul SUA. Începuturile ei au fost dificile. Ca și alte talente afro-americane, Tina Turner și-a făcut debutul în corul de gospel al bisericii locale.
 
În metropola blues-ului din St. Louis, Tina l-a cunoscut pe chitaristul Ike Turner, cu opt ani mai în vârstă decât ea, cu care s-a căsătorit în 1962 și a avut doi copii. Alături de el a cunoscut succesul profesional, dar a și suferit enorm din cauza violenței lui. Nu numai viața lor de cuplu, dar și divorțul lor a fost un coșmar pentru Tina.
 
Dotată cu o extraordinară putere de a învinge dificultățile de orice natură, ea și-a regăsit echilibrul, iar în 2013 s-a recăsătorit cu managerul muzical Erwin Bach, cu care locuiește în Elveția.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii