Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

timpul.info Zahanaua roșie a lui Serghei Niculescu-Mizil

ro

17 Aug, 2016 23:36 3772 Marime text

Uneori, destinul unor oameni poate fi decis la mantinelă, între o ciorbă de perișoare și o limbă cu măsline - în cazul intelectualilor - sau între două aperitive sărăcăcioase, în cazul exponenților clasei mijlocii. Pe Serghei Niculescu-Mizil și Sorin Ovidiu Bălan, deși s-au cunoscut târziu, în noapte, în culise la o emisiune tv de scandal, i-a mânat multă vreme din urmă un ideal comun. Reinstaurarea comunismului pe structura unei zahanale roșii, având ca fundament al noului materialism dialectic, nu secera şi ciocanul, ci organele prelucrate la grătar cu garnitură din noile teze. În materie de politică și delicatese, e o premieră.

La zahanaua roșie a lui Serghei, se servesc organe competente la grătar, ceea ce pe vremuri era de neconceput! Organul dicta cu pulanul! Așa au apărut diverse specialități culinare pe bază de pulan. Într-o zi, un client a comandat friptură de mistreț, dar, din nefericire pentru cel în cauză, produsul lipsea cu desăvârșire. Atunci, a fost chemat un milițian, care, cu pulanul din dotare, l-a caftit bine pe un iepuraș până când a mărturisit că este mistreț! La zahanaua roșie a lui Serghei, puteți servi cu încredere cele mai fragede fripturi de pe Litoral, chiar dacă milițianul a fost scos din schemă pentru exces de zel.

Revin la meniul de cadre din vechiul nomenclator. În primul eșalon de cadre, în ordinea de pe grătar, sunt momițele. Urmează creierul de activist cu surprize. Față de trecut, au acces la organe toate clasele sociale cu plătitori de taxe de grătar. De fapt, așa a fost gândită zahanaua roșie. Să poată intra și bogătanul, care se poate lupta cu un cap de vițel, dar și cetățeanul obișnuit, ăla fără fițe. Fără îndoială, într-o ierarhie improvizată, Serghei este ideologul zahanalei roșii, dovadă băile de mulțime la care este supus direct și spontan pe terasă.
 
Citeşte continuarea pe timpul.info.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii