Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tichetele de vacanta nu se dau tuturor

ro

05 Apr, 2009 17:00 1290 Marime text

După ce ieri se vehicula că tichetele de vacanţă mult promovate de ministrul Turismului, Elena Edrea, nu vor mai fi acordate, în cele din urmă s-a decis ca bugetarii să beneficieze în acest an de tichete de vacanţă şi de tichete-cadou, însă cu două condiţii. 

Premierul Emil Boc a declarat  la întâlnirea pe care a avut-o ieri cu liderii confederaţiile sindicale că una dintre condiţii trebuie să fie aceea potrivit căreia instituţiile în care lucrează să se încadreze în cheltuielile de austeritate iar cea de-a doua - să fie cu 5% mai puţini. La capitolul condiţii impuse de Fondul Monetar Internaţional pentru acordarea împrumutului se mai află şi îngheţarea salariilor la bugetari.

Propunerea FMI a generat nemulţumire, mai ales sindicaliştilor din învăţământ, care aşteptau creşterea salarială de 33%. „Toate instituţiile publice pot să acorde tichete în cursul anului, respectând prevederile bugetare ale fiecărei instituţii", a declarat preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, la finalul discuţiilor de la Palatul Victoria. Acesta a mai declarat că bugetarii cu salarii mici şi medii ar putea primi o indexare de 5% la salariu în 2009, dar precizează că procentajul este „negociabil" din punctul de vedere al sindicatelor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii