Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

The Telegraph Armele folosite de teroriştii de la Paris ar fi fost fabricate în România

ro

18 Jan, 2015 14:06 1751 Marime text
 
Cotidianul britanic The Telegraph scrie că armele folosite în atacurile teroriste de la Paris ar fi putut fi fabricate în România.

Jurnaliştii spun că doar România şi Bulgaria fabrică arme AKS-74 Kalashnikov, de tipul celor folosite de fraţii Kouachi în timpul atacului din redacţia Charlie Hebdo.

Experții citați de ziarul britanic susțin că, cel mai probabil, toate armele de foc folosite de cei trei teroriști provin din Balcani, o regiune măcinată de conflicte sângeroase care apoi au făcut loc traficului de armament.
 
Ivan Zverzhanovski, un expert al Națiunilor Unite implicat în eforturile de reducere a traficului cu arme ușoare în sud-estul Europei, a declarat că „Balcanii sunt o sursă majoră de arme pentru întreaga Europă”. ”Așa cum s-a întâmplat în aproape sută la sută din cazuri, armele au fost produse în mod legal, dar au ajuns în mâini greșite”, a adăugat el.
 
Circa 1,1 milioane de arme de foc sunt în prezent în uz în Bosnia, aproape 750.000 fiind deținute ilegal, exemplifică Zverzhanovski.
 
Lansatorul de rachete folosit de frații Kouachi, de tip M80 Zolja, a fost, de asemenea, folosit la scară largă în timpul conflictelor din Balcani din anii ’90, a mai explicat expertul ONU.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii