Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

The Independent „ NATO a trimis avioane, nave de război și trupe în Polonia, în România și în alte state baltice”

ro

20 May, 2014 20:18 2811 Marime text
Prezent la București, vicepreședintele american Joe Biden a cerut astăzi aliaților europeni să fie fermi când vine vorba de pedepsirea Rusiei pentru anexarea Crimeii și pentru tulburările pe care le provoacă în  țara vecină, Ucraina, scrie theindependent.com într-un articol intitulat „Joe Biden în România pentru a o reasigura de sprijinul US”.

„Granițele Europei nu ar trebui să fie niciodată schimbate sub amenințarea armelor, acesta este și motivul pentru care vom continua să condamnăm ocupația ilegală a Crimeii de către Rusia”, a mai spus Biden, citat de theindependent.com. Biden a declarat ca a întâlnit forțele americane și românești implicate în exerciții militare comune.

De asemenea, de când Crimeea a fost anexată, NATO a trimis avioane de supraveghere AWACS deasupra Poloniei și României și nave de război în Marea Baltică și Marea Neagră, dar și trupe aparținând armatei SUA în Polonia, România și alte state baltice.

România, un aliat fidel al Statelor Unite, a aderat la NATO în anul 2004, iar SUA are o bază în portul românesc al Mării Negre din Constanța, scrieh theindependent.com.

Mâine, Biden se va întâlni cu președintele Traian Băsescu și prim-ministrul Victor Ponta pentru a discuta despre situația din țara vecină, Republica Moldova, unde 1.500 de trupe rusești sunt staționate într-o regiune separatistă, mai notează theindependent.com.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii