Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Terapia intensivă din România se va îmbogăţi cu 900 de medici

ro

20 Jul, 2016 15:46 1163 Marime text
900 de medici specializaţi în pediatrie vor începe să lucreze în terapia intensivă din România. Aceştia au fost pregătiţi în cadrul  unui program de cooperare româno-elvețian, ale cărui rezultate au fost prezentate astăzi, într-o conferință de presă.


Este vorba despre finalizarea proiectului "Îmbunătățirea calității serviciilor în unitățile de terapie intensivă pediatrică prin implementarea unui program de formare", finanțat în cadrul Programului de Cooperare elvețiano-român, parte din Fondul "Reforme în domeniul sănătății".

Cei 900 de medici urmează să-şi începă treaba cât mai curând şi promit că vor aduce un suflu nou sănătăţii din România. 

"Acest proiect a plecat de la o situație arhicunoscută și anume criza majoră de specialiști medicali, mai ales în domeniul anesteziei și terapiei intensive, în contextul migrației masive de specialiști, o migrație care rezolvă problemele țărilor din vest și o rezolvă gratuit. Obiectul general al proiectului a fost îmbunătățirea calității serviciilor de terapie intensivă. Proiectul, în valoare totală de 574.883 franci elvețieni (din care 85% este contribuția elvețiană iar 15% cea a Ministerului Sănătății), s-a desfășurat pe 28 de luni, beneficiarii fiind copiii aflați în stare critică, ce necesită internarea în clinicile de terapie intensivă" a spus unul dintre reprezentanţii proiectului, doctorul Dorel Săndesc,  citat de către agerpres.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii