Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teodor Meleșcanu, prezent la reuniunea ministerială consacrată operațiunilor ONU de menținere a păcii

ro

30 Mar, 2019 15:03 942 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a participat vineri, 29 martie 2019, la reuniunea ministerială consacrată operațiunilor ONU de menținere a păcii, cu tema “Capabilitățile militare și de poliție, performanță și protecție”, desfăşurată în cadrul Adunării Generale a ONU. Cu acest prilej, șeful diplomaţiei române a reafirmat angajamentul țării noastre de a sprijini activitățile de menținere a păcii ale ONU și de a participa activ la construirea păcii, reconfirmând angajamentele pe care România le-a anunțat în timpul Summit-ului  privind menținerea păcii din 2015.

Totodată, Teodor Meleşcanu a informat statele membre ONU despre cooperarea dintre Departamentul Operațiuni de Pace și Școala de aplicație pentru ofiţeri a Jandarmeriei Române “Mihai Viteazul”, care oferă cursuri de instruire specializată pe problematica ONU poliţiştilor şi jandarmilor din țările vorbitoare de limbă franceză, care urmează să participe la operațiuni de pace ale Națiunilor Unite.

Ministrul afacerilor externe a subliniat, de asemenea, importanţa pe care România o atribuie includerii personalului feminin în uniformă în operaţiunile de menţinere a păcii.

Cu ocazia prezenţei la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite, ministrul afacerilor externe a vizitat expoziţia de fotografie Atlasul frumuseţii de Mihaela Noroc, organizată de Misiunea Permanentă a României la ONU şi Institutul Cultural Român din New York la sediul ONU în perioada 25-29 martie 2019.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii