Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teodor Meleșcanu, față în față cu Prim-ministrul Republicii Coreea, Lee NakYon (galerie foto)

ro

23 Nov, 2018 16:48 1391 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu și  ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, au efectuat, la 23 noiembrie 2018, o vizită oficială în Republica Coreea, în cadrul căreia s-au întâlnit cu Prim-ministrul Republicii Coreea, Lee NakYon, ministrul afacerilor externe al Republicii Coreea, KangKyung-wha, președintele grupului parlamentar de prietenie România-Coreea din Adunarea Națională, WooSang-ho, precum și cu reprezentanții unor importante companii sud-coreene.

În cadrul întâlnirii cu WooSang-ho, președintele grupului parlamentar de prietenie România-Coreea din Adunarea Națională, au fost discutate aspecte ale cooperării dintre cele două foruri legislative, cu accent pe modalitățile prin care diplomația parlamentară poate susține intensificarea cooperării bilaterale, în special în planul comerțului și investițiilor.

Convorbirile dintre cei doi miniștri de externe au abordat o plajă largă de teme care a inclus dialogul politico-diplomatic, modalitățile optime de amplificare a cooperării bilaterale economice și pe linie de investiții, cooperarea în domeniile culturii, educației și sănătății, cea în cadrul forurilor internaționale, precum și aspecte ale relațiilor dintre Uniunea Europeană și Republica Coreea, în perspectiva viitoarei Președinții române a Consiliului Uniunii Europene.

Teodor Meleșcanu a subliniat interesul României pentru valorificarea la un nivel superior a Parteneriatului Strategic existent între cele două țări, pe toate palierele sale. A efectuat o scurtă prezentare a principalelor obiective ale viitoarei Președinții a României la Consiliul UE, printre care promovarea legăturilor cu statele din Asia reprezintă una dintre priorități.

A punctat cooperarea foarte bună dintre cele două țări în cadrul organizațiilor internaționale. Totodată, a reafirmat sprijinul ferm al României pentru procesul de denuclearizare și de edificare a unui regim durabil de pace în Peninsula Coreeană.

În prezența celor doi miniștri de externe, a fost vernisată expoziția foto documentară consacrată celei de-a X-a aniversări a Parteneriatului Strategic dintre România și Republica Coreea, amplasată la intrarea în sediul MAE sud-coreean.

În cadrul primirii delegației ministeriale române de către prim-ministrul Lee Nak-yon, tema principală a discuțiilor a fost identificarea măsurilor optime de substanțiere a cooperării româno-sud-coreene, pe multiple planuri, prin evidențierea necesității continuării cursului ascendent al dialogului politic bilateral și convenirea unor proiecte concrete care să confere valoare adăugată cadrului de cooperare existent.

Pe parcursul vizitei, demnitarii români au avut întâlniri și cu reprezentanții marilor conglomerate industriale sud-coreene, în cadrul cărora au fost explorate potențiale proiecte de investiții în România.

Sursa foto: MAE 

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii