Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teodor Meleșcanu, față în față cu ambasadorul desemnat al Turkmenistanului în România, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

ro

28 Jan, 2019 22:25 1019 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 28 ianuarie 2019, pe ambasadorul desemnat al Turkmenistanului, Annamammet Annaiev, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Cei doi interlocutori au avut un schimb de opinii asupra evoluției pozitive de ansamblu a relației bilaterale, cu evidențierea principalelor evenimente, propuse a fi organizate în anul în curs, cu aportul celor două părți, la nivel bilateral, regional și în cadrul UE.

Ministrul Teodor Meleșcanu a menționat că Turkmenistanul continuă să fie un partener important al României în Asia Centrală. A subliniat importanța consolidării cooperării bilaterale pe multiple planuri, evidențiind conectivitatea între România și Turkmenistan, inclusiv prin valorificarea oportunităților existente în plan regional, ca domeniu prioritar de acțiune. În context, a reiterat interesul României pentru transpunerea în realitate a proiectului Coridorului de transport mărfuri Marea Neagră-Marea Caspică.

Demnitarul român s-a referit la cooperarea în domeniul educației ca la o altă direcție importantă de creștere a interacțiunii, dat fiind interesul în creștere al tinerilor turkmeni pentru formarea profesională în instituțiile de învățământ superior din România, precum și deschiderea universităților din cele două state pentru a dezvolta programe de cooperare, bazate pe schimburi de studenți și cadre didactice.

Din perspectiva exercitării de către România a Președinției Consiliului UE în primul semestru al anului 2019, ministrul Teodor Meleșcanu a evidențiat oportunitățile sporite de creștere a interacțiunii între cele două state în cadrul UE.

În finalul întrevederii, șeful diplomației române i-a urat succes ambasadorului turkmen în îndeplinirea mandatului şi l-a asigurat de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe în desfășurarea activității sale în România.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii