Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenorul Vasile Moldoveanu, distins cu decoraţia regală „Nihil Sine Deo"

ro

22 Mar, 2016 14:20 2106 Marime text
 
Opera Naţională Română Iaşi a primit cu bucurie vestea conferirii decoraţiei regale „Nihil Sine Deo” tenorului Vasile Moldoveanu de către Principesa Margareta a României.
 
„Vă felicităm şi vă dorim în continuare multă sănătate pentru a continua misiunea pe care o aveţi în cetatea Iaşilor”, a declarat Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Române din Iaşi.
 
Decoraţia regală va fi acordată pe data de 26 martie, la Castelul Peleş. De asemenea, aceeaşi decoraţie le va fi acordată şi lui Mircea Cărtărescu, ÎPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentalte şi Meridionale, precum şi Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.
 
Menţionăm că Decoraţia regală „Nihil Sine Deo" este o distincţie ce se acordă prin decizia Şefului Familiei Regale a României. Ea poate fi acordată personalităţilor marcante din domeniul social, ştiinţific, educaţional, cultural, spiritual, economic, politic şi militar care au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanţă de înalt nivel, au avut o iniţiativa ieşită din comun, au dat dovadă de generozitate şi spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogăţi prezentul românesc. Decoraţia respectă cu fidelitate distincţiile create de fondatorul Casei Regale şi Statului român modern, Carol I. Totodată, ea este un simbol al trăiniciei, continuităţii, tradiţiei şi legitimităţii istorice a Casei Regale.

Citeşte şi Vasile Moldoveanu, cetăţean de onoare al municipiului Constanţa: Făgădău - „Poate nu am ştiut să arătăm respect valorilor oraşului“  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii