Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Televizoarele cu tub catodic încă reprezintă 60-62 la sută din totalul gospodăriilor

ro

19 Apr, 2015 09:12 1557 Marime text
Odată cu evoluţia tehnologiei şi apariţia unor noi modele, preţurile televizoarelor cu ecran plat au scăzut, însă cu toate acestea românii continuă să privească emisiunile preferate la televizoarele cu tub, relatează capital.ro.

Românii sunt pe primul loc în Europa la consumul de televiziune, conform studiilor recente.  Anul trecut, televizoarele au avut o creștere dinamică, cea mai mare rată fiind înregistrată atât de Smart TV, cât și de televizoarele cu ecrane mari, spun cei de la Gfk.

Majoritatea românilor nu şi-au schimbat, însă, televizoarele vechi cu tub denumite şi CRT-uri (cathode ray tube).

Piaţa de televizoare din România a atins anul trecut pragul de un milion de unităţi, conform oficialilor LG şi Samsung România. „Potenţialul de creştere pe această piaţă este foarte mare. În România sunt 7,2 milioane de gospodării, iar penetrarea TV este de  90-92%. Televizoarele cu tub catodic încă reprezintă 60-62% din totalul gospodăriilor“,  potrivit lui Victor Armăşelu, director al diviziei Consumer Electronics Samsung România, notează capital.ro.

De ce nu îşi schimbă românii TV-ul

Preţul este principalul motiv pentru care românii nu şi-au achiziţionat încă un televizor cu ecran plat. De asemenea, cei care vor să îşi schimbe televizorul se confruntă cu o mulţime de termeni tehnici şi abrevieri precum LCD, LED, Full-HD, HD Ready, 4K, tuner DVB-T, rată maximă de contrast, smart TV.

Cei care trec la un televizor de generaţie nouă aleg în special un model cu o diagonală de 81 de cm.

„Televizoarele de 32 de inchi (81 cm) sunt în continuare preferate deoarece cei care fac trecerea de la un televizor cu tub catodic la un televizor cu ecran plat consideră că distanţa optimă de vizionare pentru acesta este de 4x diagonala. Acesta este un mit“, precizează Armăşelu.

Un televizor de 32 inchi (81 cm) este recomandat pentru o distanţă de vizualizare între 1,3 și 2,4 metri. Televizoarele cu diagoanele de peste 50 inchi (130 de cm) pot fi urmărite de la o distanţă de trei metri. Un alt mit este acela ca televizoarele cu ecran plat consumă mai mult curent. În realitate, un televizor de nouă generaţie cu diagonală comparabilă cu cea a unui CRT consumă mult mai puţin.


Sursa: capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii