Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiinţă Telescopul Hubble împlineşte 25 de ani

ro

24 Apr, 2015 00:07 1200 Marime text
Un spectaculos și strălucitor 'covor' de stele tinere, asemănător unui multicolor foc de artificii, este imaginea oficială aleasă joi de Agenția spațială americană (NASA) pentru a aniversa 25 de ani de existență ai telescopului spațial Hubble, informează EFE.
 
'Hubble a transformat complet concepția noastră despre Univers', a declarat astronautul John Grunsfeld, administrator asociat al Departamentului pentru Misiuni Științifice al NASA, în cadrul unui eveniment organizat la Newseum, muzeul interactiv al presei din Washington.
 
Imaginea selecționată — care reamintește nenumăratele fotografii furnizate de Hubble de la lansarea sa, la 24 aprilie 1990 — prezintă un roi de aproximativ 3.000 de stele, numit Westerlund 2, ca omagiu adus astronomului suedez Bengt Westerlund, care l-a descoperit în anii 1970. Localizat la 20.000 de ani lumină de Terra, în constelația Carina, acest roi de stele are o vechime de circa 2 milioane de ani și include unii dintre cei mai strălucitori și mari aștri din galaxia noastră.

Sursa: Agerpres
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii