Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată cum Telefoanele inteligente pot ajuta vârstnicii

ro

24 Apr, 2015 23:36 1183 Marime text
Cercetătorii folosesc un nou serviciu pentru a localiza și a trimite semnale atunci când o persoană cu tulburări cognitive ușoare are un episod de dezorientare spațială. 60% dintre persoanele care suferă de astfel de tulburări se pot rătăci chiar și în locurile pe care le frecventează cu regularitate.
 
Un grup de cercetători de la Universitatea Politehnică din Madrid a creat un serviciu pentru smartphone care ajută la găsirea acestora, relatează radio.constanta.ro.
 
Tehnologia folosește informații precum proximitatea față de casă sau de un loc frecventat des, aceste zone fiind considerate drept sigure. De asemenea, ține cont dacă persoana se află în compania cuiva sau într-un mijloc de transport în comun, precum și de anumite intervale temporale.
 
Atunci când are loc un episod de dezorientare, serviciul pune în contact persoana în cauză cu o persoană apropiată, în eventualitatea în care are nevoie de ajutor. Tehnologia folosește o rețea de telecomunicație inteligentă numită IP Multimedia Subsystem (IMS), creată de operatori de telefonie mobilă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii