Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tecău s-a întors în ţară cu vise, proiecte şi mulţumirea unui an încheiat pe primul loc

ro

24 Nov, 2015 09:51 1152 Marime text
Tenismanul Horia Tecău s-a întors în ţară. El a declarat, la sosirea pe Aeroportul Henri Coandă, că ocuparea primei poziţii în clasamentul echipelor de dublu al ATP, alături de olandezul Jean-Julien Rojer, la finalul anului, este un vis realizat.
El s-a declarat emoţionat că a jucat finala Turneului Campionilor împotriva conaţionalului său Florin Mergea: "E emoţionant să joc împotriva lui Florin o finală. Îmi doresc să jucăm cât mai multe finale de acum înainte. Ne cunoaştem foarte bine şi nu pot să tratez acest meci ca pe unul oarecare. Florin a progresat mult în ultimii ani şi a ajuns un jucător foarte bun în proba de dublu. Florin s-a obişnuit să-i învingă pe fraţii Bryan, de fapt ei nu au reuşit să găsească antidotul împotriva lui Florin. Au fost multe răsturnări de situaţii la Londra".

Horia Tecău este încrezător că tenisul românesc poate câştiga o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio. Pentru anul următor, Tecău şi-a propus câştigarea unui al doilea turneu de Grand Slam din cariera sa: "Pentru mine, Wimbledonul a fost cel mai important Grand Slam. Dacă aş fi câştigat Roland Garros-ul m-aş fi motivat să câştig Wimbledonul. Mi-a trebuit mai mutl timp pentru a mă gândi la celelalte Grad Slam-uri. Acum m-am obişnuit puţin şi următorul Grand Slam este cel mai important pentru mine. Îmi place Londra, e un oraş din care am amintiri plăcute, mai ales acum, după ce am câştigat anul acesta 11 meciuri. Primul nostru obiectiv este să lucrăm în continuare la jocul nostru, poate cu ajutorul unui antrenor. Poate că acum pare că nu avem nevoie, dar competiţia este puternică şi considerăm că sunt multe aspecte în jocul nostru care pot fi îmbunătăţite. Au fost etape, au fost paşi mărunţi făcuţi şi al fel vrem să facem în continuare. Şi bineînţeles vrem să câştigăm al doilea titlu de Grand Slam, după ce l-am câştigat pe primul în acest an. Dar pentru asta trebuie să ne întoarcem la lucrul de bază, la antrenamente şi la o îmbunătăţire a echipei".

Amintim că perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 2, a câştigat Turneul Campionilor la dublu, după ce a învins, duminică, în finală, cu scorulde 6-4, 6-3, cuplul Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India, nr.8). Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer încheie anul 2015 pe primul loc în clasamentul echipelor de dublu, cu 7.810 puncte, în timp ce cuplul Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India) termină pe poziţia a şaptea, cu 4.435 de puncte.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii