Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Taximetriștii" Uber, interziși prin lege

ro

06 May, 2015 23:36 1966 Marime text
 
Parlamentul a interzis transportul de persoane în regim de taxi de către persoane care nu sunt transportatori autorizaţi sau nu deţin autorizaţii de taxi valabile.
 
Proiectul de act normativ care stipulează acest lucru a fost adoptat aproape în unanimitate, cu doar două voturi împotrivă.
 
Decizia Legislativului loveşte direct în utilizatorii aplicaţiei Uber, prin care şoferii obişnuiţi puteau să transporte, contra cost, pasageri.
 
Uber a întâlnit o opoziţie acerbă din partea companiilor de taximetrie, care şi-au simţit ameninţată poziţia de pe piaţă.
 
Pe de altă parte, s-au exprimat şi îngrijorări legate de modul cum ar putea fi asigurat un standard minim privind starea tehnică a maşinilor.
 
De altfel, aplicaţia a fost interzisă în mai multe ţări europene, iar reprezentanţii companiei Uber Technologies au reclamat această situaţiei la forurile europene.
 
În România Uber a apărut în februarie 2015.
 
Tariful pe kilometru este 1,39 de lei, cursa minimă de 6 lei, iar plata se face prin intermediul aplicaţiei informatice, disponibile şi pe telefoanele mobile inteligente.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii